SIMPARICA - ТАБЛЕТКА  ЗА ВЪНШНО ОБЕЗПАРАЗИТЯВАНЕ ПРИ КУЧЕТА 40-60 КГ.  1таб.

SIMPARICA - ТАБЛЕТКА ЗА ВЪНШНО ОБЕЗПАРАЗИТЯВАНЕ ПРИ КУЧЕТА 40-60 КГ. 1таб.

28.00лв.
Код: Simparica
Наличност Да
Преглеждания: 1997

Описание

Активна субстанция: sarolaner – 80 mg

Видове животни, за които е предназначен ВМП: Кучета.

Терапевтични показания: За лечение на опаразитяване с кърлежи (Dermacentor reticulatus, Ixodes hexagonus, Ixodes ricinus и Rhipicephalus sanguineus). Ветеринарномедицинският продукт има незабавен ефект и продължителна способност да убива кърлежите за период от поне 5 седмици.
За лечение на опаразитяване с бълхи (Ctenocephalides felis и Ctenocephalides canis).
Ветеринарномедицинският продукт има незабавен ефект и продължителна способност да убива бълхите при ново опаразитяване за период от поне 5 седмици.
Ветеринарномедицинският продукт може да се използва като част от лечебната стратегия при Алергичен дерматит, предизвикан от бълхи (Flea Allergy Dermatitis-FAD).
За лечение на саркоптесова краста (Sarcoptes scabiei).
За лечение на опаразитяване с ушна краста (Otodectes cynotis).
За лечение на демодекоза (Demodex canis).
Кърлежите и бълхите трябва да се прикрепят към гостоприемника и да започнат да се хранят, за да бъдат изложени на действието на активната субстанция.

Противопоказания: Да не се използва при свръхчувствителност към активната субстанция или към някой от ексципиентите.

Неблагоприятни реакции: В много редки случаи се наблюдават леко изразени и преходни гастроинтестинални смущения, като повръщане и диария, и системни нарушения като летаргия, анорексия/безапетитие, въз основа на опита за безопасност след пускане на продукта на пазара. Тези признаци обикновено отшумяват без лечение. Неврологични смущения, като тремор, атаксия или конвулсии могат да се появят в много редки случаи, въз основа на опита за безопасност след пускане на продукта на пазара. В повечето случаи тези признаци са преходни.

Доза и начин на приложение: Перорално приложение.
Таблетките могат да се прилагат с или без храна.
Този ветеринарномедицински продукт следва да се прилага в доза 2–4 mg/kg телесна маса (т.м.) в съответствие с таблицата по-долу:

Телесна маса  (kg)Концентрация в таблетката (mg sarolaner)Брой таблетки, които се прилагат
1,3–2,55Една
>2,5–510Една
>5–1020Една
>10–2040Една
>20 –4080Една
>40–60120Една
>60Подходяща комбинация от таблетки

Използвайте подходяща комбинация от наличните концентрации, за да приложите препоръчаната доза 2–4 mg/kg т.м.
Таблетките Simparica са дъвчащи и овкусени и с готовност се изяждат от кучето, когато се предлагат от стопанина. Ако таблетките не се приемат доброволно от кучето, те могат да се дадат с храна или директно в устата. Не разделяйте таблетките на части.
Схема на третиране:
За оптимален контрол на опаразитяването с бълхи и кърлежи, ветеринарномедицинският продукт да се прилага на месечни интервали, като третирането следва да продължи по време на сезонното разпространени на бълхите и кърлежите, в съответствие с локалната епидемиологична обстановка.
За лечение на опаразитяване с ушна краста (Otodectes cynotis) да се приложи единична доза. Препоръчително е 30 дни след третирането да се направи преглед при ветеринарен лекар, за да се прецени необходимостта от повторно приложение на продукта.
За лечение на саркоптоза (причинена от Sarcoptes scabiei var. canis) единична доза трябва да се прилага на месечни интервали за 2 последователни месеца.
При лечение на демодекоза (причинена от Demodex canis), прилагането на единична доза веднъж месечно за 3 последователни месеца, води до забележително подобрение на клиничните признаци. Лечението да продължи до два отрицателни резултата от изследване на кожна проба, за 2 последователни месеца с 1 месец интервал между изследванията. Тъй като демодекозата е многофакторно заболяване, необходимо е да се лекуват с подходящи средства останалите едновременно протичащи заболявания.

Специални условия за съхранение на продукта: Този ветеринарномедицински продукт не изисква никакви специални условия за съхранение.

Напиши ревю

Внимание: HTML не се допуска!
    Лошо           Добро
Captcha