Грижа и хигиена

Много любители на гризачите определят чинчилите като „идеалния домашен любимец”. Те са малки сладурчета, които имат продължителен живот. Не миришат като повечето гризачи и са изключително социални. Но и тук е важно да знаете, че и те като другите домашни любимци се нуждаят от правилни грижи и висококачествена храна.

Особено внимание трябва да обърнете на грижата и хигиената за чинчилата. Те не се „къпят” в традиционния смисъл. И в никакъв случай не трябва да се мокрят с вода. За да поддържат красивата си козина, те се „къпят” в специален пясък.

Друга специфика при чинчилата е, че има гъста козина. В някои случаи тези пясъчни вани може да не са достатъчни, за да отстранят мъртвите косми. Затова Ви препоръчваме да използвате четка или гребен, с които да разресвате своя любимец поне веднъж на ден. Така ще му помогнете да има винаги лъскава и здрава козина.

В тази категория можете да разгледате нашите предложения за грижа и хигиена за чинчили. Свържете се с нас на телефон: 098 879 3373, ако имате нужда от помощ с избора.

Изглед:
Бърз преглед

ЧЕТКИ И ГРЕБЕНИ -КОМПЛЕКТ ЗА ГРИЗАЧИ

(0)
29.90лв.

Различни видове четки..

Бърз преглед

ВИТАМИНИ КОМПЛЕКС ЗА МАЛКИ ЖИВОТНИ - ОPTI-VIT 50мл.

(0)
18.60лв.

Opti-Vitе добавка от витамини, подходяща за гризачи, произведена на основата на последните научни из..

Бърз преглед

ПЯСЪК ЗА ЧИНЧИЛА CHINCHILLABATHING SAND - 1,3кг.

(0)
19.90лв.

Chinchilla Bathing Sand 1,3кг - пясък за къпане на чинчили.Стерилизиран при висока температура.За по..

Бърз преглед
Показани са 1 до 4 от 4 (1 страници)